Tidigare galor

Tidigare galor

Vetlanda Näringslivsgala har pågått sedan 2005 och växt för varje år. I år gör vi vår trettonde gala, större och bättre än nånsin! Scrolla nedåt för att läsa om tidigare års galor.

 

2019 års gala

2019 års Näringslivsgala genomfördes torsdagen den 25:e april på Hydro Arena i Vetlanda.

2019 års gala

Vinnare Årets Företag 2019: Holsby Metall

Vinnare Årets butik 2019: Ica nära Helges

Vinnare Årets Turismpris 2019: Vänhems café och vandrarhem

Årets Integrationspris 2019: Bröderna Andersson         

Årets Nyföretagare 2019: Daniel Hördegård, Hördegårds Entreprenad AB

2018 års gala

2018 års Näringslivsgala genomfördes torsdagen den 26:e april på Sapa Arena i Vetlanda.

2018 års gala

En härligt glansfylld och glittrig kväll då vi fick hylla Vetlandas framgångsrika näringsliv. Galan bjöd på musik och underhållning av:
 

GUSTAV WIGELIUS som överraskade galagästerna när han äntrade scenen med sitt storslagna, kaxiga nummer samtidigt som bilder på ambassadörer för platsvarumärket Vetlanda visades upp på storbildsskärmen bakom honom.

STEFAN & KIM som underhöll med en härlig musikalisk blandning av vackert, klassiskt, fult, snabbt och rockigt.

ANNA-LENA BERGELIN som blandade djupaste allvar med grundaste trams i hennes stå-upp komik.

NINA & ELSA som höll mycket hög musikalisk kvalitet.

Kvällen leddes av konferencier Niclas Lindqvist och naturligtvis bidrog alla de 270 gästerna till att galan även detta år blev en mycket trevlig kväll. Stort tack till alla ni som var med och bidrog.

Klicka HÄR för att se bilder från galakvällen.

Nominerade till Årets Turismpris 2018: Erikshester gård, Guldvaskningen i Ädelfors och Två röda hus i Bodaskögle.

Vinnare Årets Turismpris 2018: Erikshester gård

Nominerade till Årets Företagare 2018: Mikael Fasth på Holsby Metall, Magnus Sjölyck på Byggbolaget och Patrik Ney på Ney´s elektronik

Vinnare Årets Företagare 2018: Patrik Ney - Ney´s elektronik


Årets Integrationspris: Vetlanda Gjuteri

...

Årets Nyföretagare: Therese Axelsson - Två Röda Hus

...

Nominerade Årets butik: Colorama, Djurens Värld och Parfymeriet

Vinnare Årets butik: Colorama

 

2017 års gala

2017 års Näringslivsgala genomfördes torsdagen den 27:e april på Sapa Arena i Vetlanda.

2017 års gala

En härlig kväll då vi fick hylla Vetlandas framgångsrika näringsliv. Galan bjöd på musik och underhållning av 

No Fingers Crossed som består av fantastiska musiker som kompat de flesta artister. De har bland annat rest världen runt med Robert Wells "Rhapsody in Rock".

Maria Hazell artisten och låtskrivaren som stått på scenen sedan fyraårsåldern, främst i musikaler som Sound of music och Kristina från Duvemåla. Hennes röst är något utöver det vanliga.

Moj Entertain stod för underhållning och kvällen leddes av konferencier Håkan Eng som även han underhöll publiken. Naturligtvis bidrog alla de 275 gästerna till att galan även detta år blev en mycket trevlig kväll.

Tack alla ni som var med och bidrog till en lyckad galakväll.

Vi tackar också BK Buss som bjöd gästerna på resa till och från Sapa Arena.

Klicka HÄR för att se bilder från galakvällen.

Årets Turismpris: EMventure

Med över 30 års erfarenhet av utomhusaktiviteter erbjuder EMventure en idealisk utgångspunkt för dina äventyr i det småländska höglandet. Med entusiasm och gott entreprenörskap har Ronny Waumans utvecklat sin verksamhet med den småländska naturen som bas. Aktiviteter som paddling, cykling, klättring och vandring med ett boende i småländskt röda stugor attraherar både svenska och utländska besökare och ger minnesvärda upplevelser.  
Vi är stolta och glada att ha EMventure i Vetlanda kommun, Ronny Waumans är en utmärkt ambassadör, både för oss och för besöksnäringen!  

Årets Företagare: Aroma vårdcentral

Årets Företagare är tre framgångsrika entreprenörer. De har visat på en drivkraft och ett mod utöver det vanliga i en bransch där man är beroende av politiska beslut. 

De är ett föredöme som visar vägen för fler nya företag inom sin bransch. Och som guidar andra till en friskare framtid

Lång erfarenhet, engagemang och kunskap har bidragit till ett ständigt växande företag. Där kvalité och tillgänglighet har varit nyckelorden. Med hårt arbete, glädje och framtidstro utvecklas verksamheten till ett vinnande koncept.

Man måste våga för att vinna!

Årets Integrationspris: Inwido

Inwido vågar tro på människors förmåga och kompetens. 

Inwido har öppnat upp dörrar för nyanlända vilket leder till att de integreras fortare i det svenska samhället och bidrar till Sveriges tillväxt. 

Människor blir oberoende och självständiga och får en känsla av frihet och tillhörighet.

Årets Nyföretagare: Diaa´s

Med ett genuint intresse och yrkesskicklighet har Diaa´s Hemlagad Mat bidragit till ett framgångsrikt företag som har slagit sig fram i en bransch som är mycket konkurrensutsatt.

Genom utländsk touch och med kulinariska smaker har årets nyföretagare etablerat sig på orten. Med framtidstro, personlig service och god renommé fått till sig en trogen och växande kundkrets.

Med drivkraft och lyhördhet har företaget goda förutsättningar att växa in i framtiden.

Årets butik: Växtkraft

Årets butik har med en stark känsla för kundbemötande, kunskap och utbud av kvalitetsprodukter utmärkt sig under 2016. Butiken har under året skapat ett starkt varumärke som lockar besökare från stora delar av höglandsregionen. Butiken genomsyras av nytänkande och trendmedvetenhet. Med lätt tillgängliga parkeringsmöjligheter och handikappvänlig lokal står kundens behov alltid i centrum.

2016 års gala

2016 års Näringslivsgala genomfördes på Sapa Arena i Vetlanda. Detta var den tolfte galan i ordningen och med ett nytt rekord med hela 275 personer som alla bidrog till en trevlig kväll.

2016 års gala

Galan bjöd på underhållning med Beatrice Johansson och Tomas Järvheden. Kvällen leddes tryggt av konferencier Niklas Carlemar som även han underhöll publiken. Naturligtvis bidrog alla de 275 gästerna till att galan även detta år blev en mycket trevlig kväll. Tack alla ni som bidrog till att galan blev lyckad.

Vi tackar också BK Buss som bjöd gästerna på resa till och från Sapa Arena.


Årets Turismpris: Wallby Säteri Country Resort

Wallby Säteri är ett etablerat företag med en välkänd konferensanläggning i landsbygdsstil som andas klass och service. Entreprenörskap, nätverkande samarbeten och hårt arbete skapar tillväxt och nya idéer som ger besökaren minnesvärda upplevelser. Genom nytänkande och uppfinningsförmåga har Wallby Säteri blivit en viktigt del i utvecklingen av Vetlanda som landsbygdsdestination. Vi är stolta och glada att ha Wallby Säteri i Vetlanda kommun. Magnus Nyman och medarbetare är utmärkta ambassadörer, både för oss och för besöksnäringen.


Årets Butik: Lilla Butiken

Årets butik har med en känsla för kvalité och mode skapat ett starkt varumärke som lockar besökare från stora delar av regionen. Butiken genomsyras av stark drivkraft och ett nytänkande. Butiken har en god lönsamhet och har under åren utvecklats till en av Vetlanda centrums mest attraktiva butiker. Butiken som har en lång historia, har kontinuerligt och innovativt utvecklats sin verksamhet till att motsvara den moderna kundens önskemål och behov.

 

Årets Nyföretagare: Räven & Osten, Matilda Johansson

Genom att ta tillvara traditioner, stor yrkesskicklighet och fingertoppskänsla har Räven & Osten lyckats bygga upp ett nytt och framgångsrikt företag.
Med kunskap, engagemang och stort intresse har ägaren skapat hög kvalité i hantverket, där både Carl Jan Granqvist och en jury från delar av Europa, insett dess vinnande koncept.
Med ett lyckat framgångskoncept har företaget stora möjligheter att växa in i framtiden.

 

Årets företagare: Stensåkra Charkuteri & Deli

Genom entusiasm och värnande om teamte har årets Företagare byggt upp ett starkt varumärke och ett växande företag. Där miljötänk, trendspaning och sunt förnuft får råda. Med sin framtidstro på eget koncept och egna recept, både till fritid, vardag och fest, bidrar de även till fina öppna landskap.


ETT Riktigt STORT Tack till Våra Huvudsponsorer:
VETAB - SEB - AquaJet Systems - Nordea - JW Nordic - PWC - Sapa Arena
- Vetlanda Posten -Stensåkra Charkuteri & Deli - Teknikkompaniet.

2015 års gala

Den elfte näringslivsgalan i Vetlanda satte rekord i alla bemärkelser. Ett rekorddeltagande, med över 260 gäster, och fyra näringslivspriser som delades ut under kvällen. Årets gala hölls hos T-Emballage AB, vars lokal var som gjord för den festliga kvällen.

2015 års gala

Företagare med respektive och anställda kunde njuta av en kväll med mycket hög stämning och i mycket trevligt sällskap. Under kvällen bjöds gästerna på trubadurunderhållning, intervjuer, stor buffé, mingel och musikalisk underhållning på hög nivå av Karl Martindahl, Lennie Norman, Kinship, Bill Strachal (och Nuvab).

Galan arrangerades som vanligt av Nuvab, Företagarna, Vetlanda kommun, Vetlanda NyföretagarCentrum, Vetlanda Handel och Småföretagarna. Under kvällen offentliggjordes namnen på årets Näringslivspristagare - Årets Företagare, Årets Nyföretagare, Årets Butikoch Årets Turismpris, som var årets nytillskott. Vinnarna hyllades med priser, diplom, blommor och naturligtvis åhörarnas jubel och applåder.

Årets företagare 2015 - David Kvarnstrand, Kvarnstrands Verktyg AB

Familjeföretaget har vuxit kraftigt under senare år – både omsättningsmässigt och i antalet anställda. Strategiska företagsförvärv, nya stora svenska avtal kombinerat med att man fortsatt sin tidiga utveckling på den internationella marknaden gör att företagets produkter idag även finns i så avlägsna delar som Sibirien och Kanada. Man är marknadsledande med unika egna produkter kombinerat med en omfattande tradingverksamhet, med  agenturer för världsledande företag. En trogen och mycket kompetent personal har bidragit till företagets framgångar. Årets Företagare tillhör företagets fjärde generation och han har varit VD sedan 2002. Årets Företagare är David Kvarnstrand.


Årets Butik 2015 – Fröken Funkis

Som en explosion av kreativitet och färgsprakande krafter har denna butik slagit sig ner i vår stad. Vi ser en gnista, driv och passion hos ägarna både för den egna butiken, men även för föreningen Vetlanda Handel.   Med en stark vilja och ett stort engagemang har butiken vuxit utanför kommungränsen och sätter Vetlanda på kartan. Man möts av en härlig atmosfär och ett leende som smittar av sig. ”Wow-känslan” är ett faktum såväl utanför som inuti butiken. Nytt, fräscht, trendigt och fantastiskt bra!  

 

Årets Nyföretagare 2015 – Mathias Svensson, Tony Lindén och Ronnie Nilsson, IPAR i Sverige AB

Genom optimism och hårt arbete har IPAR i Sverige AB på kort tid professionellt lyckats bygga upp ett livskraftigt företag. Med ett gott rykte och stort eget nätverk,växer kundkretsen snabbt.
Personligt engagemang och lyhördhet för kundernas behov, att växa med fokus på kvalité, ett betryggande samarbete och att ge mer än förväntat, leder till företagets framgångar.
Delägarna förfogar över en mångårig erfarenhet och kompetens och genom sin företagsfilosofi”kundens framgång är lika viktig som vår” har de lyckats skapa förtroende och har goda förutsättningar att lyckas i framtiden.

 

Årets Turismpris 2015 - Jan Evansson, Ramoa, Ramkvilla Outdoor Activity

RAMOA är ett nyskapande och lekfullt företag inom turismnäringen. Företaget har med stor påhittighet och engagemang satt den småländska landsbygden på kartan. Entreprenörskap, nätverkande, samarbeten och hårt arbete skapar tillväxt och nya idéer som ger besökaren minnesvärda upplevelser.
RAMOA var ett av de första företagen i den småländska besöksnäringen som anslöt sig till det nationella kvalitets- och hållbarhetssystemet Swedish Welcome. Vi är stolta och glada att ha RAMOA i Vetlanda kommun, Jan Evansson är en utmärkt ambassadör, både för oss och för besöksnäringen!

 

2014 års gala

Det var som vanligt festligt och fullsatt på 2014 års Näringslivsgala - den tionde galan i följd - som arrangerades den 24 april. En uppsjö av företagare med respektive njöt av en helkväll i Sapas restaurang. Under kvällen bjöds gästerna på trubadurunderhållning, intervjuer, stor buffé, mingel och musikalisk underhållning på hög nivå av Peter Johansson, Anders Mårtensson, Bill Strachal (och Nuvab).

2014 års gala

Galan arrangerades som vanligt av Nuvab, Företagarna, Vetlanda kommun, Vetlanda NyföretagarCentrum, Vetlanda Handel och Småföretagarna. Under kvällen offentliggjordes namnen på årets Näringslivspristagare - Årets Företagare, Årets Nyföretagare och Årets Butik. Vinnarna hyllades med priser, diplom, blommor och naturligtvis åhörarnas jubel och applåder.

Årets företagare 2014 - Pierre Folkesson och Tomas Carlström, Carlfo Fastighets AB

Årets Företagare 2014 är två genuina entreprenörer som tillsammans startade sitt första gemensamma bolag år 1997. Sedan dess har de utvecklat och utvecklar Vetlandas stadsbild och stadens attraktivitet. Tillsammans har de ett eget bolag och driver dessutom med andra partners flera andra bolag i Vetlanda. Expansion, framåtanda och framtidstro, med god lönsamhet, präglar båda företagarna – vars verksamhet sätter fysiska avtryck på många ställen i Vetlanda.

Årets Butik 2014 – Kinga Johansson, Establo

Det som gör denna butik till vår vinnare är detaljerna som skapar en härlig atmosfär för kunden och som blir det lilla extra. Allt ifrån den personliga servicen där man som kund känner sig sedd och välkommen, till utbudet av trendmedvetna kläder och omgivning. Med driftighet och stor passion har butiken gått från smått till stort på kort tid och skapat sig ett mycket gott rykte över hela höglandet. Den kreativa inredningen tillsammans med ett väl genomtänkt sortiment och rätt känsla för kunden ger en härlig helhet som gjort att butiken funnit sin plats hos kunderna!

Årets Nyföretagare 2014 – Patrik Nyhlén och Martin Erixon, XNvillan AB

XNvillan AB, har genom professionellt arbete, ödmjuk framtoning och starkt engagemang där man vågat sticka ut, lyckats bygga upp ett livskraftigt, framgångsrikt företag. Ägarna kompletterar varandra och har samma värderingar som kunden inom miljö och energi och smak för design. Genom sin lyhördhet för kundernas behov och att ge kunden mer än den förväntar sig har företaget skördat framgångar inom en tuff marknad. Genom noggrann planering, leveranssäkerhet och ekonomisk kontroll har företaget skaffat sig god renommé, som bidrar till förtroende inom ett växande kundsegment, av både stora och små kunder.

2013 års gala

Den 25 april genomfördes 2013 års Näringslivsgala i Vetlanda. Galadagen är en högtidsdag då näringslivets står i centrum för all uppmärksamhet. Galan genomfördes nu för nionde året i rad - och var utsåld sedan länge. Gästerna bjöds på högklassig underhållning av Lifvens, Nina Bjurenstedt och lokala förmågor.

2013 års gala

Årets Näringslivspristagare offentliggjordes och vinnarna hyllades med välförtjänta priser, diplom, blommor samt långa och varma applåder från de närvarande.

Årets företagare 2013 – Roger Gustavsson, Conform Collection AB

Genom sitt företagande bidrar Årets Företagare till ett modigt framåtsträvande och en lokal förankring i en utmanande global konkurrens. Företaget har successivt tagit marknadsandelar, kraftigt ökat sin omsättning under de senaste åren och har nu en exportandel på cirka 60 %. Det sker genom en personlig entreprenörsanda som visar vägen för att lyckas med det man tror på.

Årets Butik 2013 – Phone House

Årets Butik går till en stark kvinnlig entreprenör som i lågkonjunktur vågar satsa med egen butik. Denna medlem har sedan sin etablering 2011 skapat sig ett gott rykte på Höglandet. Har ett servicetänk och god kundvård där kompetent personal tar sig tid för gammal som ung. Med sina generösa öppettider och en trevlig miljö får man stor hjälp in i den nya tekniken. Med detta pris vill vi uppmärksamma företagare som, i Vetlanda Handelsplats, driver handel (varor eller tjänster) med drivkraft, nytänkande och glädje.

Årets Nyföretagare 2013 - Eriksson & Lönn Bygg AB

Eriksson & Lönn Bygg AB, har genom professionellt arbete, ödmjuk framtoning och starkt engagemang, lyckats bygga upp ett livskraftigt, framgångsrikt företag. Ägarna kompletterar varandra och är måna om sin personal. Genom goda kund-relationer, ärlighet och öppenhet har företaget vuxit fort och har ambitionen att fortsätta att växa. Genom sin företagsfilosofi med nöjda kunder, omtyckta hantverkare, noggrann planering och ekonomisk kontroll har företaget skaffat sig en god renommé, som bidrar till förtroende inom ett växande kundsegment, av både stora och små kunder.